čtvrtek 28. ledna 2010

filmáč 1. února


V pondělí si zase představíme jednu filmařskou osobnost...a nebude to Mike Myers! Ale Mike Leigh! Zase můžete tipovat, co máme a co ne...

Happy Go Lucky

Vera Drake

Život je sladký

Tajnosti a lži

pondělí 18. ledna 2010

Hlad v továrně na maso

Ve středu 20. ledna od 20.00 navrhuju filmovej klub v Meetfactory. Dávaj tam Hlad a vstupný jenom pade. Tu více:

20. 1. / 20:00
Hlad / Hunger
(Velká Británie, Irsko 2008, rež. Steve McQueen, 94 min)

Severní Irsko, rok 1984. Napětí mezi britskou vládou a IRA vzrůstá. Několik mladých republikánů se ve vězení dožaduje statutu politických vězňů. Britové se snaží celý problém především s ohledem na mezinárodní veřejné mínění zahrát do autu. Legendární hladovka, kterou vězni nakonec vyhlásili, a která skončila naprosto tragicky, vstoupila do světových dějin a stala se námětem mnoha filmů, písní a knih. Laureát prestižní výtvarné Turnerovy ceny Steve McQueen se pouští do strohého portrétu protestujících Irů, kteří musejí čelit brutální šikaně svých věznitelů, nepochopení ze strany svých blízkých, nehumánním podmínkám a především svému svědomí, poznamenaném radikálním katolicismem. Film se stal nejlepším evropským debutem roku 2008 a získal Cenu Zlatá kamera na festivalu v Cannes.


čtvrtek 14. ledna 2010

filmáč 18. ledna


Pondělní večer teď bude zasvěcen sportu! Fotbalu!! Sebou kopačky a trenky bez hnědýho proužku!!! Schválně, kerej fotbalista je nejlepčejší:

Maradona režie Kusturica

Zidane - portrét 21. století

Blafuj jako Beckham

Hledá se Eric

středa 6. ledna 2010

filmáč 11. ledna


Tentokrát je možnost výběru jen předstíraná...ale snad si vybere každý!

Rodinná oslava

Rodinná oslava

Rodinná oslava

Rodinná oslava

Bunkr na Vysočině


Přátelé, což takhle se vybavit do nepohody! Ke koupi se nabízí zachovalý bunkr! Je jen třeba odstranit hovna, kterejch bude urcite plnej a dostavět vlastní latrínu. Možná by stačila i menčí jamka za stromem. Nabídku je třeba podat do 18. ledna 2010!!