úterý 29. listopadu 2011

Qilda III




Přátelé, už je to tu zas: běžek čas! Letos o něco dřív, protože Vánoce jsou jako obvykle, 24. prosince! Sněhu bude asi nabito, spíš ale kolem pivovárku nabl... Kdo si vezme běžky, je borec! Odjezd ve čtvrtek 15. 12., dojezd ve čtvrtek 15. 12. zpátky v neděli 18. 12. Mezitím snad exkurze do pivovaru ve Vimperku. Kampa asi jinam vyrazíme? Sem? Sem? Sem? Bydlet se bude dráž a všichni víme, kdo nám to tak pěkně zařídil (že, SANDRO, ŠÁRINO a VIKTORE!) - navrhuju aby hříšníci všem doplatili rozdíl a pak taxíka ze starý dobrý chaty do tý nový! A co bych vám tak eště, holoubkové...nic mi nenapadá! Tak se tužte, za chvíli odlétáme!



PS: A tu vcelku optimistická předpověď:



III. Dekáda 11.12.-20.12.:
Po většinu dekády by mělo převládat oblačné počasí s občasným deštěm,
na horách a zpočátku i v nižších polohách se sněžením. Nejnižší noční
teploty 1 až -5 st.C, postupně 4 až -2 st.C. Nejvyšší denní teploty
-2 až 4 st.C, později 1 až 7 st.C.

úterý 15. listopadu 2011

Víkendová Jihlava

(Kdopak si všiml, že zrovna tenhle stůl sme měli booknutej?)


Všichni se jistě ptáte: co budu dělat o víkendu? Kdo se o mě postará? A první vás určitě napadne: zavoláme Jirkovi! Nemusíte! Detailní rozpis si totiž přečtete tady! A začneme zvostra, u svátečního čtvrtka. To budeme se Sašou vařit pivíčko, asi letos poslední, tentokrát zase spodně kvašené, takže hafo práce pro pilné ručičky! Začínáme nejpozdějc v deset (ať to do desíti je!), nabídnout můžeme, krom ochutnávky toho, co máme v lednici ještě pečení brambor v kamnech pod varnou...(ale kamnům šéfuje sládek Saša a to je drsnej kotelník!).

A k víkendu. Pojede se do Jihlavy! Za pivem (někdo může i za vínem nebo limonádou, dle chuti)!

Plán je následující: odjezd z Prahy nějak v pátek odpoledne, to se eště dohodnem, vlak jezdí každou hodinu, vždycky tak 2-3 hodiny jízdy (já bych jel klidně už ve tři). Na místě se ubytujeme u Martina Laubyho, který psal, že není potřeba nic, ale spacáky bych asi vzal (prý se vejde až 20 lidí!). Páteční večer bych strávil v novém Radničním pivovaře na náměstí.


Sobota: přes den navrhuju vejlet do Velkýho Meziříčí do Malostránského pivovaru, kam jede z Jihlavy asi hoďku bus (zpátky v 18.42). Po příjezdu do Jihlavy bysme večer zašli do pivovaru Ježek.


Neděle: návrat do Prahy přes pivovar Rebel v Havlíčkově Brodě.


Mezi pivovary samozřejmě poznávání historie, různý památky, nasávání génia loci: protě jak už to tak na našich vejletech bejvá!

středa 9. listopadu 2011

Trocha poezie hory nezabije

(tohle mi vypadlo, kdyz sem v Googlu hledal "Petra Trnkova")


Aby tu rec nestala, davam hlasovaci anketu o hory...akorat sem asi nepostreh, co ze to bylo za zarny navrhy, kam jet, takze sem to vyresil salamounsky. A ted snad prisla chvile, kdy muzu odtajnit sprosty haiku na jednu z fizlin (v zasobe ma este Sarina, Sandra i Monca!), uz tomu je nakej ten patek...

Peta kdyz jela na slonovi
zahlidla ruku kolemplynouci
ze by smatak podsukni zase uderil?
to jen Pipa kolem uhanel na masine a ta ruka mu koukala ze zipu!