úterý 29. listopadu 2011

Qilda III




Přátelé, už je to tu zas: běžek čas! Letos o něco dřív, protože Vánoce jsou jako obvykle, 24. prosince! Sněhu bude asi nabito, spíš ale kolem pivovárku nabl... Kdo si vezme běžky, je borec! Odjezd ve čtvrtek 15. 12., dojezd ve čtvrtek 15. 12. zpátky v neděli 18. 12. Mezitím snad exkurze do pivovaru ve Vimperku. Kampa asi jinam vyrazíme? Sem? Sem? Sem? Bydlet se bude dráž a všichni víme, kdo nám to tak pěkně zařídil (že, SANDRO, ŠÁRINO a VIKTORE!) - navrhuju aby hříšníci všem doplatili rozdíl a pak taxíka ze starý dobrý chaty do tý nový! A co bych vám tak eště, holoubkové...nic mi nenapadá! Tak se tužte, za chvíli odlétáme!



PS: A tu vcelku optimistická předpověď:



III. Dekáda 11.12.-20.12.:
Po většinu dekády by mělo převládat oblačné počasí s občasným deštěm,
na horách a zpočátku i v nižších polohách se sněžením. Nejnižší noční
teploty 1 až -5 st.C, postupně 4 až -2 st.C. Nejvyšší denní teploty
-2 až 4 st.C, později 1 až 7 st.C.

úterý 15. listopadu 2011

Víkendová Jihlava

(Kdopak si všiml, že zrovna tenhle stůl sme měli booknutej?)


Všichni se jistě ptáte: co budu dělat o víkendu? Kdo se o mě postará? A první vás určitě napadne: zavoláme Jirkovi! Nemusíte! Detailní rozpis si totiž přečtete tady! A začneme zvostra, u svátečního čtvrtka. To budeme se Sašou vařit pivíčko, asi letos poslední, tentokrát zase spodně kvašené, takže hafo práce pro pilné ručičky! Začínáme nejpozdějc v deset (ať to do desíti je!), nabídnout můžeme, krom ochutnávky toho, co máme v lednici ještě pečení brambor v kamnech pod varnou...(ale kamnům šéfuje sládek Saša a to je drsnej kotelník!).

A k víkendu. Pojede se do Jihlavy! Za pivem (někdo může i za vínem nebo limonádou, dle chuti)!

Plán je následující: odjezd z Prahy nějak v pátek odpoledne, to se eště dohodnem, vlak jezdí každou hodinu, vždycky tak 2-3 hodiny jízdy (já bych jel klidně už ve tři). Na místě se ubytujeme u Martina Laubyho, který psal, že není potřeba nic, ale spacáky bych asi vzal (prý se vejde až 20 lidí!). Páteční večer bych strávil v novém Radničním pivovaře na náměstí.


Sobota: přes den navrhuju vejlet do Velkýho Meziříčí do Malostránského pivovaru, kam jede z Jihlavy asi hoďku bus (zpátky v 18.42). Po příjezdu do Jihlavy bysme večer zašli do pivovaru Ježek.


Neděle: návrat do Prahy přes pivovar Rebel v Havlíčkově Brodě.


Mezi pivovary samozřejmě poznávání historie, různý památky, nasávání génia loci: protě jak už to tak na našich vejletech bejvá!

středa 9. listopadu 2011

Trocha poezie hory nezabije

(tohle mi vypadlo, kdyz sem v Googlu hledal "Petra Trnkova")


Aby tu rec nestala, davam hlasovaci anketu o hory...akorat sem asi nepostreh, co ze to bylo za zarny navrhy, kam jet, takze sem to vyresil salamounsky. A ted snad prisla chvile, kdy muzu odtajnit sprosty haiku na jednu z fizlin (v zasobe ma este Sarina, Sandra i Monca!), uz tomu je nakej ten patek...

Peta kdyz jela na slonovi
zahlidla ruku kolemplynouci
ze by smatak podsukni zase uderil?
to jen Pipa kolem uhanel na masine a ta ruka mu koukala ze zipu!

úterý 25. října 2011

Sázení česneku 27. - 30. 10





Zdravím všechny příznivce česneku! Teď o víkendu nastává právě to období, kdy je třeba založit stroužky pod zem aby příští rok vyplodily další generaci. Proto všechny vyzívám: pojďme sázet! Každý, kdo přiloží ruku k dílu bude příští rok odměněn! (dostane palici česneku a na druhou 10% slevu!!) Sázení se uskuteční na chalupě ve vesnici Vlhošť u Jičína. Snad ten barák vytopíme, každopádně si vemte spacák a karimatku. Ty, kdo znají Lomici musím ubezpečit, že taková kráska to není...ale zas je to na samotě u luk (teče tam dokonce teplá voda!!). Krom česněku se ještě provedou takové ty předzimní práce (třeba přihrnování kompostované půdy k rybízům). A po práci zábava! V okolí je krásná vesnická knajpa, kam choděj jenom místňáci, pro otrlejší je tu garáž, kde podávají lahvový Braník (tam se občas sejdou takoví ty typy z Texaskýho masakru motorovou pilou). Součástí budou snad i výlety do okolí, třeba k blízkému cihlářskému komínu (jesli eště nespad). Prostě čirý agro!


Strava: něco ukuchtíme, v sobotu by měl bejt votevřenej krám, brambory prodává sousedka.





Odjezd: nejlepší asi bude vyrazit v pátek ráno, z Černýho mostu, přes Nový Bydžov. Autobus vyjíždí v 9.30 a budeme tam ve 12.





Dalo by se jet i ve čtvrtek večer s pěší tůrou pět kiláků (přes hospody). Na to je nejlepší vlak v 18.09 z Hlaváku.





Tak dejte vědět, kdo pojede, ať ňák rozvrhnu rejče a lopaty!!

pátek 21. října 2011

filmáč 24. října



Po úspěchu bratří Marxových trochu zvolníme a pustíme: Offside íránskýho režiséra Džafara Panahího, kterej dostal šest let natvrdo a k tomu nesmí dalších 20 let natočit film!

středa 19. října 2011

A Slavíka Mattoni získává...


Tak aby se to pohlo tady...dneska sem poprvy v zivote hlasoval o Ceskyho slavika. Stalo to sice sest kacek, ale myslim, ze to zaroven stalo za to! Snad se ted hejbnou ledy! Tady moje zhavy tipy na viteze:

Zpěváci

1.místo: Yetty
2.místo: Plšek Jaroslav
3.místo: Hrbáček Tomáš

Zpěvačky

1.místo: Urbánková Naďa
2.místo: Šuláková Jarmila
3.místo: Genny Ciatti

Skupiny

1.místo: Kečup
2.místo: Krápník
3.místo: Brontosauři


Slavíci bez hranic

Tobias Szidi

Kdybyste taky chteli podporit svy voblibence, tak tady.

čtvrtek 8. září 2011

Filmáč 12. září



Konečně ten Malick. Tak se nebojte a pořádně do toho šlápněte! Připomínám samozřejmě teď (10.) v sobotu Jahodový jam!!

Zapadákov

Nebeské dny

Tenká červená linie

Nový svět

čtvrtek 1. září 2011

Filmáč 5. září


(pro ty, co v létě na fesťáku viděli PIL a nevěděli, co to je)

V pondělí, po prázdninové přestávce opět filmáč! A žádný obštrukce!! Tentokrát metatéma: co jsme o prázdninách neviděli ve filmáči! Bylo toho víc, tak namátkou:

Plačící pěst

Staré kočky

Offside

Toušan mezi námi

a bonusově také pátý film

13 asasínů

středa 10. srpna 2011

Kulatina + vikend



Tenhle víkend (12. - 14. srpna) bude mimořádně náročnej. Hlavně pro mě! Musim se rozhodnout, kam jet. Možnosti sou následující:




Kozí mejdan - legendární akce, mraky neznámejch kapel + Václav Koubek a hlavně KOZY. Sám ale nejedu, tak zájemkyně/ci, pište!! Jo a vstupný je dobrovolný...




Obří krtek - taková ádvojková akce na statku v Siřemi, kde se neuskutečnil hovnocuc. Vstupný taky dobrovolný, spát tam pude asi na půdě, pro jistotu ale stany sebou. Snad bude i točený pifko, jesli ne, seženou nám pankáči lahvovej Žatec (docela to de) nebo si vezmeme Pachtína. Hrajou: Unitra Diora a další skvosty. Program víceméně v sobotu s before party v pátek.




A pak je eště Open Air Festival v Panenskym Týnci.... (ehm, hrajou tam třeba Chinaski, Tataboys, Sto zvířat nebo David Kraus - ale to sem vybral fak to nejhorší!!)




Jo abych nezapomněl. V neděli 14. je odpoledne na Tempu 100 piv (bernac) za 13 kaček. K tomu ňáká grilovačka, tak by se možná hodilo to stihnout!

Smutek




Sny


čtvrtek 21. července 2011

Colours + voda

Na přání Bagra a Toušana: voda (vypadá to, že letos první) bude ve dnech 19. (odjezd asi 18.) - 21. srpna. Místo se neví (mluvilo se o Otave a Otawe - muzeme dat hlasovat), kdo jede, hlaste se asi Bagrovi!! Moc vic k tomu nevim, organizatori, dodejte informace! Nebo je dejte do komentaru, ty ctou fsichni ze fseho nejraci!!

Pohodáři

Statistika

středa 13. července 2011

Filmáč 18. července




Potěšit filmového fanšmejkra jako je Saša je věc náramně složitá. Doufáme že ho výběrem sportovních filmů minimálně neurazíme.

Osamělost přespolního běžce


Offside


Bílé dlaně

Pláčící pěst

pátek 8. července 2011

Filmáč 11. července

Festival už Varech skončil ale né u nás na tempu. A tak tu máme na výběr z několika letošních kousků.

Torínský kůň

Evžen mezi námi

Požáry

Maelstrom

středa 29. června 2011

Západ slunce nad Tempem


Mi to nedá sem nedat...zkrátka, romantik! (šli sme akorát za ruku s Pachtínem)

úterý 28. června 2011

Letňák + Vary

Už zase Vary! Jedeme v pátek (teda asi většina) v 17.31 z Hlaváku. Dal bych sraz v pět u informační tabule dole. Ve Varech budeme ve 20.47 (Krušnohor prostě smaží!). Pak nevim. Zatim sem vybral 43 filmů, co by stálo za vidění (nebo, jak řiká Honza nevidění). V pátek ale začíná ten poslední v šest, takže bych to viděl na výpravu do stanovýho městečka a buď to tu zalomíme (někdo v místní hospodě) a nebo sjedeme eště do města. Druhej den ráno (v sobotu) de novej Almodovár v Čase vod deseti. Ale to bude zřejmě bez šance. Je to Almodovár, žeo! Můžem teda zkusit a dyžtak jít do místní bagetérie (kdo nezná, pozná!). Anebo můžeme zkusit v Puppu novýho Malicka, kterej vyhrál v Cannes (prej je to hrozně hustý! - začíná v 10.30 a v Puppu je vždycky ňáká šance, jen se bojim, abysme neměli to nejlepší hned na začátku...). Ten den mám napsanejch eště 14 filmů, tak snad se na něco dostanem (hlavně na Ježka Jiřího!!!). A dál uvidíme...budu tam asi do pondělka nebo úterka dopo... Akrošky musí koupit asi Šárina, případně Kamila. Na tři dny to vyjde na 350,-

PS: Saša chce koupit ňáký listky za 150,- (což je oproti skupinový jízdence asi o tři pětky lacnější. Navíc, když si je půlka lidí pořídí, bude ta skupinová sleva eště menší. Dá se to zařídit do čtvrtka, hlaste se Sašovi, fšechno prej vošéfuje...nebo Sandra?

Ad. Lomice: De teda někdo na ten pochod? Bylo by to od středy do neděle.

Ad. filmáč 4. července: NENI!!

středa 22. června 2011

filmáč 27. června


Tenhle tejden vybíral Marťas. Prej něco trochu volezlýho už dlouho nebylo. Takže: Delon!

Dva muži ve městě

Comme un boomerang

Povídka o policajtovi

Sicilský klan

Uktápzop

Plyšáci

středa 15. června 2011

Zatmění Pípy


Připomínám neska zatmění Měsíce, prej jedno z nejdelších f tomhle století! Tak čumte ve 21.22 na východ! Bude to trvat 100 minut! A bude to vypadat (teda, než to zapadne a vypadne) nějak takhle...

filmáč 20. června


Filmáč bude prázdninově odpočinkový, takže se těšte na Austina Powerse tentokrát trochu náročnější. Na výběr je z děl filmového filosofa francouzské nové vlny, Erika Rohmera! A ne že to bude někdo sabotovat!! Jinak bude na další filmáč vstup podmíněnej zkouškou z Nietzscheho (zkoušející: Pachtín)!!

Zelený paprsek

Klářino koleno

Moje noci s Maud

Letní příběh

pondělí 13. června 2011

úterý 7. června 2011

pondělí 30. května 2011

Mistr vtipu + hovna


Sakra, sem se tu rozepsal a nic se neulozilo!! Tak este jednou (a ten Batman neska bude, a basta!): v sobotu 25. cervna je ten Bagruv hovnocuc. Plan je asi takovej: v patek (24.) se pojede do Siremi na statek (je to vedle v Carce) a trochu se popije. Spacaky sebou! V sobotu dopo budou hovna, odpoledne vejlet do Zatce, kde je treba Chram piva. A v sobotu vecir bych chtel vyrazit na United Islands, jde hrajou vyborny Audiobullys! Tak, a je to venku!

Kouzelník

úterý 17. května 2011

Filmáč 23. května + voda


Po Rumunské depce si zasloužíme něco veselejšího a tak tady máme to nejlepší z Béček.

Batman The Movie

Turkish Star Trek

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

Evil Dead II

AKTUALIZACE: Pípovo fotky...nemějte mu to za zlé, snažil se, promazal to a vymyslel komentáře! (Kdo fotil ty nejhezci je vam snad jasny!!)

Voda nakonec pro spatne pocasi zrusen, nahradou se bude u Martase v sobotu grilovat. Jede se teda az v sobotu, navrhuju vyrazit kolem poledniho busem od nemocnice (asi nejlip 11.26) a dat si nasledujici pochod. Mozno by nebylo od veci, vzit sebou boty do vody a dat tu cast podel Sazavy vodou, ma ji bejt malo!

Marťas organizuje vodu: otevírání Sázavy. Vychází to na sobotu 28. května. Pojede se taková spíš půldenka (asi 13 kiláků). Večer ňáká akce u něj na chatě. Kdo se hlásí? Já! Snad zas nedopadnu jak na Botici nebo hůř, to už fakt nevim, kdo by tenhle blog čet! Jo a nahlásit do čtvrtka 19. května!!

čtvrtek 12. května 2011

Saša a Sandra za mlada

Našel sem jeden záznam z doby, kdy se Saša potkal se Sandrou a oba byli ještě v plenkácha...

úterý 10. května 2011

filmáč 16. května


Tohle pondělí budeme zase intelektuálnější! Protože právě probíhá filmovej festival v Cannes (s geniální soutěží), připomeneme si poslední vítěze! Vyhodil sem akorát to, co sme už viděli (Búnmího v kině, Stuhu na filmáči).

Mezi zdmi

4 měsíce, 3 týdny a 2 dny

Zvedá se vítr

Dítě

Číča

úterý 3. května 2011

filmáč 9. května + Hájenka

AKTUALIZACE: Navzdory všem slibům, jak správně upozornil Saša, začne dnes filmáč zase pozdějc. Hrajeme s Germánama, což sice nikoho nezajíá, ale určtě se pár výjimek najde...

Konečně snad ty Coeni! Jestli už něco z toho, co bude na výběr bylo, nemějte mi to, kamarádi, za zlé...už si to nepamatuju. A stejně vyhraje Raising...a ostatní sou jenom do počtu! Pod trailerem info vo víkendový akci...

Potíže s Arizonou

Millerova křižovatka

Big Lebowski

Seriózní muž



5. - 7. 5. se kona jiz skutecne tradicni (3. rocnik) kulturne-vzdelavaci setkani na hajence nedaleko Polabce u Podebrad, pro nedockave se zacina v patek v pet cockovkou, kapely cca od sedmi, pokracuje v sobotu prasetem a cca od sesti kapelama a cela legrace stastne konci v nedeli odpoledne tim, ze vas vyhodime spat za vrata
kde: http://tinyurl.com/hajenknkrajc (da se dojet vlakem do Podebrad a prochazkou az na misto konani)

hudba:
patek 19:00 (ale presne!)

Jested to Neon Sun http://bandzone.cz/jested
Edith http://bandzone.cz/edith
Lyssa http://www.myspace.com/lyssalyss
Zlato a nafta http://www.zlatoanafta.cz/

sobota 18.00
Chemici http://bandzone.cz/chemici
Laredo, mamka a dalsi projekty Trtikovic familie
Ruinu http://ruinu.klangundkrach.net/
Fetch! http://www.myspace.com/lllfetchlll
Microvomit http://bandzone.cz/soxol

piti: Pivovar Nymburk, jo, je to hnus, ale srdce se nepta, teoreticky by mel byt pro par vyvolenych i Pachtin z Pradelniho pivovaru,

jidlo: letos se bude na prani nejstarsiho z trtiku pict prase, s rostlinozroutama jako obvykle taky pocitame, nicmene plus bude mit kazdej, kdo nebude spolihat jenom na nas a neco na prilepsenou vezme (k dispozici bude gril)

Barevnej

úterý 26. dubna 2011

Řek + filmáč + Bagr 30

Tentokrát trochu vysvětlení: i když by se tak mohlo zdát, není to TA připravovaná proměna komiksu, jen sme na to prostě s Honzou trochu pozapomněli a udělali na místě. Kdo je kdo si musíte dešifrovat sami, v bublinách je tenhle text: "Podle mě by tam mělo bejt, co někdo řek!" Honza měl tentokrát dost ztížené podmínky - nepsalo mu pero a už byl dost nakalenej, takže tak.

Ad filmáč: protože teď bylo moc lidí na fotbal, filmáč se odložil, takže HLASUJTE!!

AKTUALIZACE: Ti, co jedou vlakem a zůčastní se pochodu se sejdou u Modřanského Biografu přesně v 11.00!! Humor sebou!!

Ad Bagrovo narozky: domluvili sme to takhle - jedeme v sobotu po poledni (čas upřesnim) vlakem do Pikovic. Tady si dame jedno pifko v hospodě a vezmeme to lesem přes kopec. Po cestě se bude podávat Lhotecká Maruška a hledat houby. Po lese hospoda v Třebsíně. Předpokládaný čas dorazu kolem pátý...

úterý 19. dubna 2011

filmáč 25. května


Abyste si nemysleli, ze filmáče sou samá bžunda (takový vřelý přijetí Buňuela sem fakt nečekal!!), budou teď Židi (dyk sou Velikonoce!). A žádny sračky, jako Schindlerův seznam nebo Pianista. Na to si koukejte doma s popkornem z mikrovlnky! THIS IS ART!!

Daleká cesta

Obchod na korze

Shoa (bacha! to je do rána!!)

Černá kniha

Voplatka

úterý 12. dubna 2011

filmáč 18. dubna + fotky + Bagr

Pondělí uteklo jak voda, tak se připravte na další! A ne že zas budou všichni hlasovat na poslední chvíli a navíc pro něco, na co vlastne koukat nechtej (viz. ...vime o koho de!!). Takže tentokrát další krok do filmové historie: velikán mexické kinematografie a surrealismu, Luis Buňuel!!

Nenápadný půvab buržoazie

Ten tajemný předmět touhy

Zlatý věk

Deník komorné

Konečně sem se dostal k fotkám z Harrachova a přidal sem odkaz na příspěvek k nim, aby to bylo pohromadě, tak se proklikejte!

A ještě oslava Bagrovejch kulatin. Prý se máte nachystat na 30. dubna, bude to na chate v Trebsine. Piti sebou, jidlo prej Bagr uchysta (to sem zvedavej!!).

Šárina uklidňuje

Danajský dar

úterý 5. dubna 2011

filmáč 11. dubna + vejlet

Po dohodě filmových šéfů další báječné téma: porevoluční bizarnosti českého filmu. To si zas užijeme legrandy!

Mandragora

Vaterland

Krvavý román

Postel

A k sobotnímu výletu: Honza rikal, ze by vyrazil v 10, ja bych to tak nehrotil, preci jen, je to od peti a z nadrazi je to asi pet kilaku, takze bych vyrail treba ve dvanact az v jednu...

Na zahrádce

středa 30. března 2011

filmáč 4. dubna

Na rumcajsackym pochodu sme se domluvili na ruznejch dalsich tematech na filmac i na tom, ze bude zase hlasovani, protoze ty ankety sou uz tak blby, ze by vas to este mohlo zacit bavit. Akorat sem nekde ted cet, ze umrel jeden hitchcockovskej herec, a zrovna tenhle majstr filmu byl i mezi tema tematama. Tu je teda vyber:

Cizinci ve vlaku

Marnie

Okno do dvora

Muž, který věděl příliš mnoho (verze 1934)

neděle 20. března 2011

úterý 8. března 2011

RUM-cajs v kštici


AKTUÁLNĚ: S počasím to zatím vypadá dobře...chci vidět Sašu v (mokrym) tričku!

Jaro se blíží a jak jsme již třetím rokem zvyklí, s ním i Putování za Rumcajsem. Letos to bude jistě opět vydařené, i když, co se může vyrovnat roku loňskému, kdy se započala historie páru, který, když ho vždy vidíme, naplní naše srdce zvláštní něhou, kterou si na okamžik od zamilovaných můžeme půjčit...
Tedy, letos opět poslední březnový víkend, přesněji 26. března, vyrážíme. Nezapomeňme, že to pude přesně pět dní poté, co se i Saša dostane do klubu těch, kteří přežili Krista, takže lahvinka něčeho ostřejšího z Ukrajiny nebo Ruska zahřeje u srdce nejen jeho, ale i nás, v žaludku. Podle dosavadního počasí to bude dokonce snad i nutné!
Tu se můžete mrknout na trasy.
Domluven je výjezd v sobotu ráno, ještě panují pochybnosti o tom, kam se vlastně půjde. Většina je sice pro Lomnici, ale uznávám, že zejména místní toaleta zcela neodpovídá x-hvězdičkovým hotelům. Těšme se!

PS: Jeste sem koukal na tu Lomici! Trasa vede jinak nez loni, na Hrubou Skalu, nicmene, kdybysme to vzali jenom na Trosky, mame v kapse 3/4 kontroly! Pak bysme to stocili na tu Lomici. Celkem by to bylo tak tricet kilaku...a v lomici by se urcite dalo sehnat i naky ubytovani. Treba ve skole maj pro velky skupiny za 25 Kc (spacak ale sebou)...

Koule

Pokrok

čtvrtek 3. března 2011

Ta se povedla!


Pípe, Pípe...nechtěl bys někde zkusit fotit profesionálně? (TEN PARCHANT TO NORMÁLNĚ PROMAZAL!!)

A teď jedna výzva!

Prádelní pivovar Pachtín HLEDÁ káďomyče! Motivační dopis a životopis posílejte Ing sládkovi!

neděle 27. února 2011

filmáč 7. března

Animák jsme na tempu neměli co je rok dlouhej a tak si závěr února užijeme s iluzionistou

A přiďte včíl, ne jako dycky!